Vegán, teljes értékű növényi étrend (téné) alapú ételek, amik az ételkészítés örömével és az éhes futó ambíciójával készültek.
Sütőtökös lencsefőzelék
Hozzávalók: 200 g lencse sok fokhagyma 2 fej vöröshagyma fél sütőtök felkockázva 1-2 répa felszeletelve 1 doboz sűrített paradicsom köménymag bors pirospaprika A hagymákat vizen dinszteltem, majd az összes hozzávalót beleöntöttem és addig főztem, amíg a lencse megpuhult. Friss salátával, kaliforniai parikával tálaltam.
Köleskrémmel bevont padlizsán szeletek
Hozzávalók: 1 zacskó köles Fokhagyma/fokhagyma granulátum Sörélesztőpehely Fűszerek: Só, bazsalikom, oregánó, majoranna, bors folyékony füst 2 közepes padlizsán 1 paradicsom Elkészítés Félbevágjuk a padlizsánokat, és leöntjük folyékony füsttel. Betesszük a sütőbe, kb. 30 perc 180 fokon. A kölest 3-szoros vízben/növényi tejben megfőzzük, majd 2-3 gerezd fokhagymát préselünk hozzá, vagy fokhagyma [...]
Gombafejek füstölt paprika szósszal
Hozzávalók a szószhoz: paprika paradicsom folyékony füst Hozzávalók ahhoz, amire ráöntjük a szószt: tofu gomba zöld hagyma avokádó répa uborka bébi spenót köret (barna rizs) A szósz: Néhány paprikát és paradicsomot bedobtam a tejfőzőbe és leöntöttem folyékony füsttel, "Babyfood" programon pároltam és mixeltem a géppel. A többi hozzávaló elkészítése: Tofut [...]
Cukkinifagyi
Hozzávalók 1 kis cukkini meghámozva egy kis marék vegyes natúr mag 2 ek kakaó 1 banán Elkészítés A banán kivételével összefőzöm, turmixolom a hozzávalókat (én a tejfőző géppel csináltam Smooth programon), utólag a banánt is beleturmixolom, formába öntöm, beteszem a fagyasztóba, és türelemmel várok.
Cukkini tócsni
Mai ebéd: Indiai barna rizs, szárzeller, krumplis cukkini tócsni, saláta Hozzávalók: 1 nagy vagy 2 kis cukkini 1 répa 1 nagy főtt krumpli gluténmentes zabpehely késes aprítóban: annyi, hogy a massza jól gyúrható legyen fűszerek: só, curry fűszerkeverék, koriander, zöld fűszerek sörélesztőpehely A hozzávalókat összemixelem, kis lepényeket gyúrok belőle, sütőlappal [...]
Citrustorta
Hozzávalók: 1 csésze (90 g) gluténmentes zabpehely 3-4 szem kimagozott datolya, beáztatva, vagy leforrázva egy kis vízzel (tésztaalaphoz) 8-10 szem kimagozott datolya, beáztatva, vagy leforrázva egy kis vízzel (krémhez) 1,5 konzerv/400 g főtt fehérbab 1 marék dió (beáztatva) vanília őrlemény 3 db citrom leve és héja 3 tk űtifűmaghéj/őrölt lenmag [...]
Aszalt kivi
Hozzávalók: 1 doboz kivi Elkészítés Megpucoltam és szeletekre vágtam egy doboz kivit, beraktam az aszalóba, amit 70 fokra és 14 órára állítottam. Ez az első gyümölcs, ami aszalva jobban ízlik, mint anélkül, ráadásul roppanós. A napi tucat szerint mindennap ajánlott 5-10 szem aszalt gyümölcsöt enni.
Brassói tofuból
Hozzávalók kb 1 kiló krumpli 300 g tofu vöröshagyma, lilahagyma fokhagyma fűszerek: bors, só, őrölt csemegepaprika, folyékony füst Elkészítés Megpucoltam, feldaraboltam és félig puhára megfőztem 8-10 krumplit. Amíg főtt a krumpli, feldaraboltam egy jó nagy tofut, felkockáztam vörös-, lila- és fokhagymát, wokban vízen megpároltam őket, és hozzáadtam a fűszereket, majd [...]