Hozzávalók:

  • 1 csésze (90 g) gluténmentes zabpehely
  • 3-4 szem kimagozott datolya, beáztatva, vagy leforrázva egy kis vízzel (tésztaalaphoz)
  • 8-10 szem kimagozott datolya, beáztatva, vagy leforrázva egy kis vízzel (krémhez)
  • 1,5 konzerv/400 g főtt fehérbab
  • 1 marék dió (beáztatva)
  • vanília őrlemény
  • 3 db citrom leve és héja
  • 3 tk űtifűmaghéj/őrölt lenmag
  • 50 ml növényi tej
  • 200 g  aszalt sárgabarack (tetejére)
  • 1 narancs leve

Elkészítés:

Az alaphoz a zabpelyhet aprítóban lisztté őröljük, és hozzá a 3-4 szem beáztatott datolyát is mixeljük. Ezt belenyomkodjuk a tortaformába, majd 10 percre 185 fokon sütőbe tesszük. A krémhez összemixeljük az összes hozzávalót (fehérbab, citromlé, vaníliaörlemény, növényi tej, 8-10 datolya, dió), ez lesz a krém. A tetejére beáztatott aszalt sárgabarackot aprítunk és 1 narancs levét hozzáöntjük.

Leave A Comment