Hozzávalók:
- 1 csésze (90 g) gluténmentes zabpehely
- 3-4 szem kimagozott datolya, beáztatva, vagy leforrázva egy kis vízzel (tésztaalaphoz)
- 8-10 szem kimagozott datolya, beáztatva, vagy leforrázva egy kis vízzel (krémhez)
- 1,5 konzerv/400 g főtt fehérbab
- 1 marék dió (beáztatva)
- vanília őrlemény
- 3 db citrom leve és héja
- 3 tk űtifűmaghéj/őrölt lenmag
- 50 ml növényi tej
- 200 g aszalt sárgabarack (tetejére)
- 1 narancs leve
Elkészítés:
Az alaphoz a zabpelyhet aprítóban lisztté őröljük, és hozzá a 3-4 szem beáztatott datolyát is mixeljük. Ezt belenyomkodjuk a tortaformába, majd 10 percre 185 fokon sütőbe tesszük. A krémhez összemixeljük az összes hozzávalót (fehérbab, citromlé, vaníliaörlemény, növényi tej, 8-10 datolya, dió), ez lesz a krém. A tetejére beáztatott aszalt sárgabarackot aprítunk és 1 narancs levét hozzáöntjük.