Hozzávalók:
- 1 zacskó köles
- Fokhagyma/fokhagyma granulátum
- Sörélesztőpehely
- Fűszerek: Só, bazsalikom, oregánó, majoranna, bors
- folyékony füst
- 2 közepes padlizsán
- 1 paradicsom
Elkészítés
Félbevágjuk a padlizsánokat, és leöntjük folyékony füsttel. Betesszük a sütőbe, kb. 30 perc 180 fokon.
A kölest 3-szoros vízben/növényi tejben megfőzzük, majd 2-3 gerezd fokhagymát préselünk hozzá, vagy fokhagyma granulátumot. Ezt rákenjük a megsült padlizsánokra, szeletelünk rá paradicsomot, és visszatesszük 10 percre a sütőbe, majd a zöld fűszereket ráöntjük.
Sült édesburgonyával, csicserifasirttal, spenótlevelekkel tálaltam.