Hozzávalók:

  • 1 zacskó köles
  • Fokhagyma/fokhagyma granulátum
  • Sörélesztőpehely
  • Fűszerek: Só, bazsalikom, oregánó, majoranna, bors
  • folyékony füst
  • 2 közepes padlizsán
  • 1 paradicsom

Elkészítés

Félbevágjuk a padlizsánokat, és leöntjük folyékony füsttel. Betesszük a sütőbe, kb. 30 perc 180 fokon.
A kölest 3-szoros vízben/növényi tejben megfőzzük, majd 2-3 gerezd fokhagymát préselünk hozzá, vagy fokhagyma granulátumot. Ezt rákenjük a megsült padlizsánokra, szeletelünk rá paradicsomot, és visszatesszük 10 percre a sütőbe, majd a zöld fűszereket ráöntjük.

Sült édesburgonyával, csicserifasirttal, spenótlevelekkel tálaltam.

 

Leave A Comment